Tradiční pivo z Rychnova nad Kněžnou

Naše piva, jak je vařil sládek Jan Mikš za první republiky

Jsme jediný pivovar v ČR, jehož všechna piva získala v nezávislém hodnocení piv na www.atlaspiv.cz více než 75%

Zilvar

Zilvar 10

Vyráběný podle původní receptury již od roku 1928.

Můžete se těšit na tu správnou hořkou chuť
a říz, jak má být.

Kaštan

Kaštan 11

Karamelový slad mu dodává lahodnou chuť.

Už se Vám sbíhají sliny? Nám pořád.

Kněžna

Kněžna 12

Výjimečná dáma s mnoha oceněními.

Ochutnejte náš tradiční světlý ležák.

Kvardián

Kvardian 14

Typické staročeské černé pivo.

Sladko-hořká plná chuť a nezaměnitelná barva si vás získá.

Habrovák

Habrovák 15

Sváteční speciál
pro nevšední příležitosti.

Tohle pivo barvou připomíná české granáty a je naším klenotem.

Všechna naše piva jsou nefiltrovaná, připravovaná z čistých pivovarských surovin, bez konzervačních či stabilizačních prostředků a přídavků náhražek (rýže, kukuřice, cukr). Splňují tak podmínky vyspělých pivních evropských velmocí o čistotě piva známých pod názvem Reinheitsgebot.

Námi používané suroviny jsou ryze české provenience. Slad odebíráme z malokapacitní sladovny v Dobrušce, kde je vyráběn tradičním způsobem s převažující mírou ruční práce, což zaručuje jeho vysokou kvalitu. Používáme světoznámý žatecký chmel. Voda, tvořící 90% objemu piva je z hloubkového vrtu RK1 z obce Slemeno, v Podhůří Orlických hor, která patří mezi nejméně ekologicky narušené v České republice.

Také při výrobě piva vycházíme z tradičních postupů. Pivo se rodí v naší varně, kvasí na spilce a zraje v ležáckých tancích. Přítomnost pivovarských kvasinek dává našim pivům nezaměnitelný charakter jak ve vůni, tak v barvě. Při vaření piva používáme recepty, podle kterých pivo vařil pan Jan Mikš nejstarší, sládek a majitel bývalého Podorlického pivovaru od roku 1918 do znárodnění v roce 1948.

Extra výhodné vánoční ceny našich piv

image
image

Zilvar 10

Pivo výčepního typu, dobře zahánějící žízeň a zvoucí k celovečernímu posezení. Kombinací dvou druhů chmele – žateckého červeného a vysokoobsažného chmele Sládek se dosahuje nevtíravé, ale pikantní hořkosti.

Nižší koncentrace mladiny a vyšší prokvašení dává pivu lehkost a dobrou pitelnost. Kvalitní slad plzeňského typu je zárukou velmi světlé, oku lahodící barvy.

Rychnovský Zilvar navazuje na původní rychnovské pivo 10st., vyráběné ve zdejším pivovaru od roku 1928.

Recenzi na Zilvara z Atlasu piv si můžete přečíst zde, může se pochlubit krásnými 82% a druhým místem mezi desítkami.

Pivní recenze jej pak hodnotí zde.

Ocenění

  • Certifikát Orlické hory - originální produkt z roku 2009
image image image
image

Kaštan 11

Pivo polotmavého typu s jasnou, jantarovou barvou a mírně nahnědlou pěnou. Speciální sladkohořké chuti se dosahuje kombinací různých druhů sladů, kde obzvlášť karamelový slad určuje finální nezaměnitelnou chuť výrobku. Nižším prokvašením dostává pivo patřičnou plnost. Pivu dominuje karamelová vůně, příjemně ladící s chmelovým aromatem.

Náš polotmavý Kaštan navazuje na tradiční výrobu tmavého 12st. rychnovského Granátu z 30. a 40 let minulého století.

Nezávislé hodnocení Kaštana v Atlasu piv, kde získal krásných 77% si můžete přečíst zde, na Pivní recenci zde.

Ocenění

  • Česká chuťovka z roku 2015
  • Regionální potravina roku 2013 v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje
  • Certifikát Orlické hory - originální produkt z roku 2009
image image image image image
image

Kněžna 12

Klasický světlý ležák českého typu, vařený podle původní receptury sládka Jana Mikše z 30. let minulého století, který byl distribuován do obchodní sítě do roku 1961 pod názvem 12st. Rychnovský ležák.

Pivo se vyznačuje výraznější hořkostí, plnější chutí a ostrým řízem. Výroba vychází z nejlepších pivovarských surovin a osvědčeného kmene pivovarských kvasinek. Delší doba ležení a zrání piva v ležáckých tancích, dodává nápoji potřebné harmonizující složky. Obsah alkoholu je vyšší jak cca 5,2%.

Recenzi naší Kněžny v Atlasu piv (80%) si můžete přečíst zde, v Pivní recenci zde.

Ocenění

  • 2. místo v soutěži Zlatý pohár PIVEX, sekce minipivovary v roce 2013 a 2014
  • Česká chuťovka z roku 2012
  • Certifikát Orlické hory - originální produkt z roku 2009
image image image image
image

Kvardián 14

Pivo pevně spojené s prvorepublikovou slávou Rychnovského pivovaru opět ožívá. K výročí 100 let od začátku vaření piva rodinu Mikšovou, jsme jej pro vás znovu uvařili. Jedná se o typ staročeského černého piva, které pili naši předkové v době po půstu.

Je vyrobeno z několika druhů karamelových, vysoce aromatických sladů, dávajících pivu intenzivně černou barvu, karamelovou chuť a vůni. Zvolené chmelení spolu s úpravou varního postupu zajišťuje vyváženou sladko-hořkou chuť. Studeně vedené hlavní kvašení, delší doba ležení i zrání a vyšší koncentrace mladiny - 14 % hm. podporuje plnost chuti a esterifikaci. Umocňuje buket charakteristický pro tmavá piva. Přejeme Vám dobrou chuť a příjemné chvíle s pivem Kvadrian , černou perlou mezi rychnovskými pivy.

Hodnocení Kvadriána z Atlasu piv zde.

Umístil se se ziskem 84% v orvní dvacítce nejlepších českých piv.

V roce 2017 bude zahájen prodej velikonočních várek dne 5. dubna.

Ocenění

  • Pivo, Bier & Ale - Nejlepší nové spodně kvašené pivo roku 2013
  • 2. místo Jarní cena českých sládků roku 2013
image image image image
image

Habrovák 15

Sváteční speciál vyrobený z mladiny o koncentraci vyšší než 15%. Obsah alkoholu nad 6%. Je to pivo tzv. granátového typu, barvou připomíná český drahokam – granát. Je drahokamem rovněž mezi rychnovskými pivy, s neopakovatelnou, příjemnou nasládlou chutí, nevtíravou hořkostí a výraznější karamelovou chutí a vůní.

Skladba surovin, ve které dominují „barevné slady“, speciální postup ve varně a doba ležení a zrání v ležáckém sklepě zaručuje tu nejvyšší kvalitu výrobku.

V roce 2017 bude zahájen prodej velikonočních várek dne 5. dubna.

image